Cantilare

Cantilare

Dirigente

Tilburgs Vrouwenkamerkoor Cantilare staat sinds 2009 onder leiding van Herma Timmer. Vanaf haar vroegste jeugd speelt muziek al een belangrijke rol in Herma's leven. Op zeventienjarige leeftijd werd ze voor het hoofdvak dwarsfluit toegelaten op het conservatorium. Ze besloot echter op het laatste moment muziektherapie te gaan studeren aan de Kopse Hof te Nijmegen.

Na haar afstuderen was ze enige tijd als therapeute werkzaam. De muziek bleef echter trekken. Daarom begon ze een studie klassieke zang bij Maria Acda aan het Conservatorium Utrecht. Deze studie sloot ze in 1997 af. In 2006 startte zij met de opleiding Koordirectie aan het Fontys Conservatorium in Tilburg.

Sinds 1997 is Herma werkzaam als zangdocente en als dirigent van verschillende kamerkoren. Als dirigent heeft ze uiteenlopende programma's verzorgd met muziek van de renaissance tot de 20e eeuw. Haar voorliefde gaat uit naar klassieke muziek waarin elementen van de volksmuziek te horen zijn. Naast haar werk als docent, dirigent en coach brengt ze samen met gitarist Eddie Franken een Spaans liedprogramma genaamd Canciones Espagnoles.


Kamerkoor

Tilburgs Vrouwenkamerkoor Cantilare is een fijn klein koor voor alle leeftijden tot zeventig jaar. Tijdens de repetities op woensdagavond werken we hard en ook lachen we veel. Cantilare staat onder de bezielende leiding van Herma Timmer, die als ervaren zangdocente het vermogen heeft om uit elke stem het beste te halen. Zij heeft bovendien een groot talent voor het opdiepen van onbekende en spannende koormuziek. Dit resulteert in een bijzonder repertoire en boeiende samenwerkingsprojecten met andere musici en artiesten.

Foto: Gert Brouwer - Designer Illusions

 

Bestuur

Het bestuur van Tilburgs Vrouwenkamerkoor Cantilare:

 • Nog geen foto beschikbaar

  Monique Lambregts

  Voorzitter

 • Nog geen foto beschikbaar

  Anna Adegeest

  Penningmeester

 • Nog geen foto beschikbaar

  Dorothee Sturkenboom

  Secretaris