Cantilare

Cantilare

Dirigente

Tilburgs Vrouwenkamerkoor Cantilare staat sinds 2009 onder leiding van Herma Timmer. Vanaf haar vroegste jeugd speelt muziek al een belangrijke rol in Herma's leven. Op 17-jarige leeftijd werd ze voor het hoofdvak dwarsfluit toegelaten op het conservatorium. Ze besloot echter op het laatste moment muziektherapie te gaan studeren aan de Kopse Hof te Nijmegen.

Na haar afstuderen was ze enige tijd als therapeute werkzaam. De muziek bleef echter trekken. Daarom begon ze een studie klassieke zang bij Maria Acda aan het Conservatorium Utrecht. Deze studie sloot ze in 1997 af. In 2006 startte zij met de opleiding Koordirectie aan het Fontys Conservatorium in Tilburg.

Sinds 1997 is Herma werkzaam als zangdocente en als dirigent van verschillende kamerkoren. Als dirigent heeft ze uiteenlopende programma's verzorgd met muziek van de renaissance tot de 20e eeuw. Haar voorliefde gaat uit naar klassieke muziek waarin elementen van de volksmuziek te horen zijn. Naast haar werk als docent, dirigent en coach brengt ze samen met gitarist Eddie Franken een Spaans liedprogramma genaamd Canciones Espagnoles.


Kamerkoor

Tilburgs Vrouwenkamerkoor Cantilare bestaat momenteel uit de volgende leden:

Sopranen Mezzo-sopranen Alten
José van Beers Anneke Adegeest Hanny Borghuis
Hetty den Boef Ine Bertens Tsenka van der Heijden
Liesbeth de Greef Patricia Gielen Monique Lambregts
Maaike Hazelhoff Vivi Hermans Wies Mulder
Lief Proost Diny Meeren Jola Prinsen
  Karin Poell Gusta Vansweevelt
  Nel van de Voort Sylvia GelderblomBestuur

Het bestuur van Tilburgs Vrouwenkamerkoor Cantilare:

 • Nog geen foto beschikbaar

  Anneke Adegeest

  Voorzitter

 • Nog geen foto beschikbaar

  José van Beers

  Secretaris en penningmeester

 • Nog geen foto beschikbaar

  Vivi Hermans

  Bestuurslid